Με κεντρικό σύνθημα «Να απελάσουμε τον φόβο, να χτίσουμε την αλληλεγγύη», συλλογικότητες και πολίτες των Τρικάλων, διοργανώνουν το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην πόλη, στο πάρκο Ματσόπουλου στις 3 και 4 Ιουλίου!

Ο χώρος του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες-συζητήσεις, εργαστήρια, δρώμενα για τα παιδιά, προβολές ταινιών καθώς και πολυεθνική κουζίνα! Όπως αναφέρεται από την ανοιχτή συνέλευση του φεστιβάλ «αυτό το διήμερο, επιχειρούμε να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και του κοινού αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του ρατσισμού, της κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού! Κανένα δικαίωμα δεν είναι περιττό, καμιά ζωή δεν είναι λαθραία!

Για να αποδείξουμε, μια ακόμη φορά, ότι η αδιαμεσολάβητη άμεση δράση και η ανιδιοτελής  ένταξη σε συλλογικές διαδικασίες, μπορούν να αποτελέσουν -ιδιαίτερα στους δύσκολους, αλλά και ελπιδοφόρους καιρούς που ζούμε- πηγές δημιουργίας με πολλαπλό πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό φορτίο.

Συζητάμε τις βάρβαρες πλευρές του σήμερα και οραματιζόμαστε ένα πιο ανθρώπινο αύριο με ιδέες και ομιλητές/τριες στις συζητήσεις:

Προσφυγικό – Μεταναστευτικό: οι νέες διαστάσεις του ζητήματος, η στάση της Ευρώπης και της Ελλάδας, οι διεθνείς διαστάσεις, η αντιμετώπιση και οι διεκδικήσεις μας

Bullying: σχολικός εκφοβισμός, τα δικαιώματα των παιδιών, τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας

Τοξικοεξαρτήσεις – Ναρκωτικά, Αλκοόλ: αίτια, νομική αντιμετώπιση, θεραπεία και επανένταξη στην κοινωνία

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι, όμως, πάνω απ’ όλα μια διήμερη γιορτή, με χιλιάδες κόσμο, με μουσικές και συναυλίες για όλα τα γούστα. Τραγουδάμε, χορεύουμε  με την συμμετοχή καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων μεταξύ των οποίων η Ματούλα Ζαμάνη, ο Νίκος Τουλιάτος και ο Μάκης Σεβίλογλου.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, η οικονομική ενίσχυση προαιρετική!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».