Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree».

Οι στόχοι του φετινού διαγωνισμού είναι:

1. Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας

2. Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της

3. Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας

4. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή θα λάβει χώρα σε τοποθεσία εκτός αστικών κέντρων όπου οι ομάδες που θα διακριθούν με την κατάλληλη υποστήριξη θα κληθούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα/υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του ενός (1) έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση  μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ideatree.gr έως τις 22 Μαΐου 2015.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα:

  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
  • Ενέργεια & Περιβάλλον
  • Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
  • Τουρισμός & Πολιτισμός
  • Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.

www.ideatree.gr

Τηλ: 210 2529845

Email: info@ideatree.gr

-Στην ιστοσελίδα  http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις ζητήσεις ελληνικών προϊόντων που δέχεται το  γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια. 

-Στην ιστοσελίδα  http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν στη Βουλγαρία και που ανακοίνωσε το Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια. 

-Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυση εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές το GREEK EXPORTERS καταγράφει και παρουσιάζει κατά κλάδο, δραστηριότητα και προϊόν όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν και επεκτείνονται στο εξωτερικό καθώς και νέες εταιρείες με εξαγωγικό ενδιαφέρον.

Πληρ: GREEK EXPORTERS τηλ. 210-7481581, www.greekexporters.gr

-Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Τύνιδα ενημερώνει ότι επιχειρήσεις της Τύνιδας ενδιαφέρονται για εισαγωγή διαφόρων ελληνικών προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα www.agora.mfa.gr/tn 114, ή στο ΕΒΕΑ τηλ. 2103624341

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων [20-22 Μαΐου 2015 στο Λιτόχωρο]

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο στηρίζει ενεργά τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις και προωθεί τις πρωτοβουλίες και δράσεις των εταιριών-μελών του, διοργανώνει, σε συνεργασία με την εταιρία-μέλος του BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, ένα τριήμερο προώθησης των ελληνικών παραδοσιακών προïόντων.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πρόκειται να υλοποιηθεί το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, με τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς στις 20. – 22.05.2015 στο ξενοδοχείο CAVOOLΥMPO, στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας, στην Κεντρική Μακεδονία.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων θα συμμετέχουν η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Globus, στην οποία το 2015 απονεμήθηκε το RetailAward σαν η πρώτη αλυσίδα φρούτων και λαχανικών στη Γερμανία), καθώς και η εταιρία ΕurogroupS.A. (θυγατρική της εταιρίας REWE, η οποία ανήκει στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γερμανία).

Πληροφορίες: Φαξ: 210 64 45 175, κα  Ε. Λιούτα, τηλ. 210 64 19 038, κα Β. Παπαδάκη, τηλ. 210 64 19 018, κα Α. Θεοφανίδου, τηλ. 210 64 19 025, κιν.: 6944 266 603.

4o Άραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ 2015

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως διοργανώνει το 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο “35 Years of Excellence in Partnership”, που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso-Kαβούρι.

Το εν λόγω Φόρουμ, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 35 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, έχει ως στόχο να αποτελέσει πλατφόρμα συγκέντρωσης επιφανών επιχειρηματιών και να προσφέρει μοναδικές δυνατότητες προσέγγισης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με τους Άραβες ομολόγους της.

Για τον λόγο αυτόν, με μεγάλη χαρά σας καλούμε να λάβετε μέρος στο 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ ώστε να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, αλλά και να αδράξετε την ευκαιρία δικτύωσης και συναντήσεων Β2Β με Άραβες επιχειρηματίες, σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. 

Η συμμετοχή σας σε αυτήν την σημαντική συνάντηση θα συμβάλει στην δημιουργία νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και θα ενισχύσει τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο.

(Εγγραφές: Πέμπτη 04/06/2015 & ώρα, 08:00-09:00).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

-Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. θα διενεργηθεί ο δ/σμός για την ανάδειξη προμηθευτών ειδών αρτοτροφοδοσίας για τις ανάγκες του καταστήματος κράτησης Δομοκού.

Πληρ: Κατάστημα Δομοκού τηλ. 22320-23168

-Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. θα διενεργηθεί ο δ/σμός για την προμήθεια υλικών καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Πληρ: Περιφέρεια Αττικής τηλ. 213-2005169