Συνεργασία και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας για πλήθος θεμάτων, ήταν το συμπέρασμα – αποτέλεσμα της σημερινής απευθείας σύνδεσης, μέσω διαδικτύου, των Δημάρχων των αδελφοποιημένων Δήμων Τρικκαίων και Αμπεργκ, κ Δημήτρη Παπαστεργίου και Michael Cerny. Και οι δύο είναι νεοεκλεγέντες (οι εκλογές στη γερμανική πόλη διεξήχθησαν δύο μήνες νωρίτερα, πέρυσι, σε σχέση με τις ελληνικές, στις 16 Μαρτίου 2014). Έτσι, οι δύο Δήμαρχοι μπορούσαν να συζητήσουν επί της ουσίας για θέματα που απασχολούν τους ΟΤΑ. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υποστηρίζει σθεναρά την άποψη, ότι η κάθε αδελφοποίηση οφείλει να βαδίζει με στέρεα βήματα, επί υπαρχόντων δομημένων δεσμών, προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίο, έμπρακτο όφελος.
Για τον λόγο αυτό, η σημερινή τους διαδικτυακή επικοινωνία επικεντρώθηκε σε δύο θέματα: στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Τρικκαίων στη Γερμανία το φθινόπωρο - με αφορμή την τιμητική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης για τον Βασίλη Τσιτσάνη - και στην ενίσχυση δεσμών σε θέματα πολιτισμού σε πρώτη φάση – με αφορμή υποβολή προγράμματος για τη διοργάνωση φεστιβάλ μουσικής με τις υπόλοιπες αδελφοποιημένες με τον Δήμο Τρικκαίων πόλεις.
Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό του, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και οι Δήμοι κατ’ επέκταση στη χώρα μας, την τελευταία πενταετία.
Παρών στη συζήτηση ήταν από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, καινοτομίας και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, ενώ ο Δήμος Αμπεργκ γνωστοποίησε τον ορισμό υπαλλήλου που ασχολείται με την αδελφοποίηση με τον Δήμο Τρικκαίων, επιδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίδει και αυτός ο Δήμος στην αδελφοποίηση.