Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νικόλαο Βούτση, με θέμα «η Δημόσια Τάξη στο έλεος των αναρχικών και ακροαριστερών», κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, μαζί με άλλους 31 βουλευτές του κόμματος.

Ο κ. Κ. Σκρέκας και οι συνάδελφοί του ζητούν να ενημερωθούν από τον κ. Βούτση εάν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες αντιμετώπισης της κατάστασης και ρωτούν εάν έχουν δοθεί οδηγίες στην Ελληνική Αστυνομία να μην παρεμβαίνει όταν βλέπει «την καταστροφική δράση αυτών των συμμοριών», όπως τη χαρακτηρίζουν.

Ο κ. Κ. Σκρέκας σε δήλωσή του σημειώνει ότι « πλέον οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, οι φθορές εναντίον καταστημάτων και οι εμπρησμοί στις γειτονιές είναι συνεχείς. Ζητάμε από τον Υπουργό να μας ενημερώσει τι πρόκειται να κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή». Αναλυτικά η επερώτηση:

« Από την χρονική στιγμή αναλήψεως των καθηκόντων σας, φαινόμενα που είχαν εξαλειφθεί αναβιώνουν και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση.  

  Με θλίψη όλοι παρακολουθούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει μεταβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ένα άβουλο παρατηρητή εγκληματικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Δημόσια κτίρια καταλαμβάνονται και βανδαλίζονται, περιουσίες πολιτών καταστρέφονται και η Αστυνομία παντελώς απούσα.

Αναρχικοί, αντεξουσιαστές, ακροαριστεροί, φίλοι των τρομοκρατών κατέλαβαν την Νομική σχολή, προξένησαν φθορές και λεηλασίες στον παρακείμενο ναό, έχουν καταλάβει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταλαμβάνουν δημοτικά κτίρια και καταστήματα και τελευταία εισέβαλαν και στον προαύλιο χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνεχείς είναι οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, οι φθορές εναντίον καταστημάτων, οι εμπρησμοί στις γειτονιές του κέντρου των Αθηνών.

Για τα γεγονότα αυτά βέβαια, δεν ευθύνονται ούτε οι Αστυνομικοί, ούτε και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, καθώς ως φαίνεται το μόνον που πράττουν είναι να εκτελούν κυβερνητικές εντολές, αμφιβόλου νομιμότητος. Είναι δε πρωτόγνωρο για την Ελληνική Πολιτεία, αν και διαθέτει μηχανισμούς πάταξης του εγκλήματος και αποκατάστασης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αντί να καταστέλλει την παρανομία, καταστέλλει την νόμιμη δράση της Αστυνομίας, αφοπλίζοντας την ουσιαστικά και τυπικά, με αποτέλεσμα να εμπεδώνεται ένα γενικευμένο συναίσθημα ανασφάλειας και αγανάκτησης στους πολίτες. Προσφάτως στελέχη του πλειοψηφούντος κυβερνώντος κόμματος ανέφεραν δημόσια ότι δεν είναι δυνατόν η Αθήνα να είναι «στρατιωτικοποιημένη» ζώνη και εντεύθεν αστυνομικές δυνάμεις να σταθμεύουν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το δε σημερινό πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Χώρας γεγονός της εισβολής αναρχικών στην Βουλή των Ελλήνων προκαλεί όχι μόνον ανησυχία, αλλά και ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι και τι εν τέλει υποκρύπτεται πίσω από την ανοχή των κινήσεων αυτών.

Όλα όσα οι Αθηναίοι πολίτες ξέχασαν εδώ και δυόμιση χρόνια, αναβιώνουν με ένταση και οξύτητα.

Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1) Τι πρόκειται να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αυτή;
2) Έχετε δώσει οδηγίες στην ελληνική αστυνομία να μην παρεμβαίνει όταν βλέπει την καταστροφική δράση αυτών των συμμοριών;
3) Πώς εξηγείτε ότι μέχρι προ 2 μηνών αυτά τα φαινόμενα είχαν εξαφανιστεί; Και τώρα επανεισήλθαν στην καθημερινότητα των πολιτών, με χρονικό σημείο επανακάμψεως την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνησή σας;
4) Πιστεύετε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των συμμοριών αυτών είναι η έναρξη διαλόγου μαζί τους;
5) Με δεδομένες τις τοποθετήσεις σας οι οποίες είναι καταγγελτικές των φαινομένων αυτών, υπάρχει κάποιος που σας εμποδίζει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την βία αυτών των εγκληματικών οργανώσεων;»