Και επίσημα, πια, "κοκκίνησε" η Π.Ε. Τρικάλων στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, που δείχνει την πορεία του κορωνοϊού.

Μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων του τελευταίου διαστήματος, η περιοχή πέρασε στο ανώτατο επίπεδο ετοιμότητας που αντιστοιχεί στο κόκκινο χρώμα.   

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού από την 1η Οκτωβρίου έως τις 23 ανέρχονται σε 1.036, με 31 επιβεβαιωμένα περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού κατά το τελευταίο επταήμερο, όπως προκύπτει από τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων.  

Σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες της περιοχής η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον με 1η δόση), ανέρχεται στο 59,74% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 58,05%.

Η εβδομαδιαία τάση εμφανίζεται ανοδική, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανέβηκε στο 1,23%, με την μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού να εκτοξεύει στα ύψη τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων covid-19. 

Η τελευταία εβδομάδα, 16 - 23 Οκτωβρίου, μέσα στην οποία καταγράφηκε το αρνητικό ρεκόρ των 101 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο στην περιοχή των Τρικάλων, απέφερε 515 νέα κρούσματα, τα οποία προστέθηκαν στα προηγούμενα 521 από την αρχή του τρέχοντος μήνα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι τον Οκτώβριο κατά το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην χώρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Π.Ε. Τρικάλων, που φάνταζε τότε μεγάλος για τα δεδομένα της περιοχής, ανερχόταν στα 210.  

trikalaenimerosi.gr