Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφονται το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη σχεδόν την Θεσσαλία. 

Η πρώτη ημέρα της νέας εβδομάδας και της κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα ανέβασε το θερμόμετρο στα Τρίκαλα στους 44 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το freemeteo.gr, τα στοιχεία του οποίου για την πόλη των Τρικάλων προέρχονται από τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται στον μετεωρολογικό σταθμό του αεροδρομίου της Λάρισας. 

Η μέγιστη τιμή της ημέρας σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όπως καταγράφεται και από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στο Φρούριο Τρικάλων, λίγα λεπτά πριν τις 6μ.μ., αγγίζοντας τους 44 βαθμούς Κελσίου. 

Στα ύψη έφτασε το θερμόμετρο και στην Καλαμπάκα με την ίδια θερμοκρασία όπως των Τρικάλων νωρίς το απόγευμα, ενώ μεγαλύτερες μέγιστες τιμές σημειώνονται στο νομό Λάρισας, όπου τόσο στην πόλη όσο και σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο έδειξε τους 45 βαθμούς Κελσίου. 

Στον νομό Καρδίτσας σε αρκετές περιοχές, όπως στον Παλαμά και στους Σοφάδες, ο υδράργυρος ανέβηκε στους 44 βαθμούς, στην πόλη της Καρδίτσας στους 43, ενώ ακόμη και στην πόλη του Βόλου το θερμόμετρο έδειξε τους 42 βαθμούς Κελσίου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ενδεικτικό της έντασης του καύσωνα είναι οι ανεβασμένες ελάχιστες τιμές, όπως προβλέπονται στο γράφημα του freemeteo.gr.    

Στις 6 το πρωί της Τρίτης 3 Αυγούστου θα σημειωθεί η χαμηλότερη τιμή στους 27 βαθμούς, για να συνεχίσει εκ νέου την ανοδική του πορεία ο υδράργυρος. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στην περιοχή μας μέχρι και την Πέμπτη 5 Αυγούστου. 

trikalaenimerosi.gr