Περισσότεροι από 100 πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης του ζωγράφου και γλύπτη Δημήτρη Κατσικογιάννη, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανίστηκαν. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία». προχωρούν σε κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια στη Λάρισα και τη Ραψάνη, μετά από μήνυση κληρονόμου σε βάρος συγγενικού προσώπου για κλοπή των έργων, από σπίτι στο οποίο φυλάσσονταν.

Η τεράστια συλλογή, του καταγόμενου από την Καρυά Ολύμπου Δημήτρη Kατσικογιάννη, δωρήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων, με σκοπό την ίδρυση του μουσείου "Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη"», όπως σημείωνε στη διαθήκη του ο σημαντικός καλλιτέχνης. Ο Κατσικογιάννης πέθανε το 1991, χρονιά που πέθανε επίσης και η καταγόμενη από τη Ραψάνη σύζυγός του Λέγκω, μοναδική κληρονόμος. Τα έργα κληρονομήθηκαν στη συνέχεια από συγγενικά πρόσωπα της Λ. Κασικογιάννη που τα δώρησαν , όπως προαναφέρθηκε, στον Δήμο Τρικκαίων. Το Μουσείο «Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη» εγκαινιάστηκε το 1994 στεγαζόμενο προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο ενώ από το 1998, στεγάζεται σε κτίριο στην Αγία Μονή Τρικάλων.

Ωστόσο οι επόμενες γενιές των κληρονόμων και προφανώς για άλλα έργα του καλλιτέχνη, έφθασαν στην αστυνομία αλληλοκατηγορούμενοι για κλοπή πινάκων ζωγραφικής και έργων τέχνης. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες βράδυ και δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματά τους για τον εντοπισμό των έργων.