Αυξητική πορεία λαμβάνουν το τελευταίο δεκαήμερο σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας τα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε διάφορες ηλικίες συνδημοτών, ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να έχουν νοσήσει ολόκληρες οικογένειες σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό για την ιατρική κοινότητα, που φοβάται για μεγάλη διασπορά στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρκετά άτομα που έχουν νοσήσει βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην πλειονότητα αυτών με ήπια συμπτώματα.

Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται και συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία ήρθαν σε επαφή με τους νοσούντες, πριν επιβεβαιωθούν θετικά.

Γιατροί και νοσηλευτές πλέον πέραν από τους φόβους που εκφράζουν για διασπορά του κορονοϊού, επισημαίνουν την ανάγκη για λήψη μέτρων από όλους τους κατοίκους του Δήμου, προκειμένου να προφυλαχθούν και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο νόσησης.

Καλούν τον κόσμο να λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, με την χρήση μάσκας και χρησιμοποίησης αντισηπτικών, καθώς επίσης και την αποφυγή συναθροίσεων και την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει και την τρέχουσα εβδομάδα τις επισκέψεις στα χωριά του Δήμου για την λήψη δειγμάτων Rapid Tests, προκειμένου να εξετάζει την πορεία του ιού στην ευρύτερη περιοχή Του Δήμου Φαρκαδόνας.

krinitrikalon.gr