Καταρρέει το τελευταίο διάστημα ο μιναρές του Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα, καθιστώντας το σημείο επικίνδυνο για τους περαστικούς λόγω της πτώσης στοιχείων της τοιχοποιίας του. 

Για τον λόγο αυτό, οι αρμόδιοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων έχουν τοποθετήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα, αποκλείοντας την διέλευση των πεζών από το συγκεκριμένο σημείο της εξωτερικής πλευράς του μνημείου, καθώς συνεχώς θραύσματα πέφτουν στο έδαφος. 

Το πάρκο μέσα στο οποίο βρίσκεται το επιβλητικό Κουρσούμ Τζαμί αποτελεί ένα από το πιο όμορφα και δημοφιλή στέκια ιδιαίτερα της νεολαίας, που λόγω του κλεισίματος της εστίασης έγινε ακόμη περισσότερο πολυσύχναστο. 

Κυρίως τα απογεύματα και ειδικά τα σαββατοκύριακα μπορεί να δει κανείς αρκετά νέα παιδιά που απολαμβάνουν τον καφέ τους, καθισμένοι στα σκαλιά του και γύρω από αυτό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι σε καθημερινή βάση διέρχονται από τα πλακόστρωτα μονοπάτια του κάνοντας την βόλτα τους. 

Όπως αναγράφεται, έστω και στην πρόχειρη, χάρτινη προειδοποίηση, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού, εν αναμονή της οριστικής αποκατάστασης της σημαντικής φθοράς στον ψηλό ασκεπή μιναρέ του τεμένους. 

Κάτι που επιβάλλεται να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται τόσο για την αποφυγή κάποιου τραυματισμού, όσο και για τον περιορισμό της καταστροφής των πωρόλιθων, που μοιραία επέφερε ο χρόνος.   

trikalaenimerosi.gr