Μια έντονη συζήτηση προέκυψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και στον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο. 

Αφορμή η τοποθέτηση του Τρικαλινού συμβούλου στο ζήτημα του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας, που αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της σύγκλησης του Περιφεριακού Συμβουλίου, κατά το οποίο υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση των εργών της Μεσοχώρας, του Αχελώου καθώς και μικρότερων φραγμάτων σε Σκοπιά – Παλαιοδερλί, Πύλη, Μουζάκι και Νεοχωρίτη προκειμένου να αμβλυνθεί το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γιάννης Χάϊδος διαφοροποιήθηκε από την θέση του επικεφαλής της παράταξής του, Νίκου Τσιλιμίγκα, με την ενόχληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να είναι έντονη όπως την εξέφρασε με καυστικό ύφος, μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6. 

Σε συνέχεια της χθεσινής τους κόντρας, ο Κώστας Αγοραστός για την τοποθέτηση του Γιάννη Χάϊδου είπε τα εξής: 

«Κατ αρχάς τον θείο του, τον Χρήστο το Χάιδο, τον τιμάω και τον αγαπάω, ήμασταν μαζί βουλευτές. Όπως και τον πάτερα του που ήταν στα κοινά. Δεν κάνανε αγώνες οι άνθρωποι αυτοί για τον Αχελώο; Πώς πηγαίνει αντίθετα τώρα ο Γιάννης, δεν σέβεται τον αγώνα τους; Πάει αντίθετα τώρα γιατί δεν θέλει το έργο του Αχελώου, ψήφισε μόνο για τη Μεσοχώρα. Δεν το ψήφισε γιατί είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή.

Γι αυτό του είπα να διαβάσει και τη…συνθήκη Μπρεστ-Λιτοφσκ, γιατί μου διάβαζε στην τηλεδιάσκεψη την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ. Και απόρησα γιατί το έκανε, λες και τον έβαλαν να…επιδείξει επαναστατική γυμναστική για να μπει στο ψηφοδέλτιο.

Εγώ πιστεύω ότι ο Χάιδος και θα μπει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και θα βγει και βουλευτής, είναι ωραίος άνθρωπος».

trikalaenimerosi.gr