Αγωνία στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει η είδηση από τη Λάρισα για τη διασωλήνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού, η οποία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό. Η κοπέλα, εμφάνισε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της από διακοπές στη Χαλκιδική και την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε στο Open TV ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος «η κοπέλα, η συνάδελφος αποσωληνώθηκε σήμερα το πρωί», ωστόσο, εκτός από την 27χρονη νοσηλεύονται με κορωνοϊός ακόμα τρία άτομα από την παρέα της, που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός, με τη κατάστασή του να χαρακτηρίζεται επιβαρυμένη.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί απο το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια).

Επίσης, διασωληνωμένος είναι και ένας ακόμα γιατρός (ηλικίας άνω των 55 ετών) από τη Μαγνησία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr