Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων στα μέλη του προτείνεται η έναρξη του πενθημέρου, με κλειστά δηλαδή τα καταστήματα το Σάββατο, από τις 25 Ιουλίου έως και το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020. 

Τις υπόλοιπες ημέρες το ωράριο παραμένει το ίδιο, όπως ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν, με την λειτουργία των καταστημάτων από τις 8:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, και Παρασκευή, ενώ την Τρίτη και την Πέμπτη είναι ανοικτά από τις 8:00 – 14:00 το μεσημέρι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Από τον Μάιο του 2020 τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Οι επιπτώσεις της πανδημίας που έπληξε τη χώρα είναι πρωτοφανείς και τις βιώνουμε όλοι μας. Παράλληλα, η προσωπική μας ζωή προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Ο φόβος για το «αύριο» και η αναβλητικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε οικογενειακού προγραμματισμού.

Σε αυτή τη λογική ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων αποφάσισε να προτείνει την τροποποίηση του πενθημέρου για το Καλοκαίρι του 2020 εκφράζοντας την επιθυμία των περισσότερων συναδέλφων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών και θεωρούμε πως το προτεινόμενο θερινό ωράριο  προσαρμόζεται πλήρως στις σημερινές ανάγκες της αγοράς αλλά και των συναδέλφων.

Έτσι, η προτεινόμενη εφαρμογή του ωραρίου του πενθημέρου ξεκινά από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και θα ισχύσει μέχρι και το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

Συνεπώς, από το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 έως και το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 (5 εβδομάδες) προτείνουμε στους συναδέλφους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.