Πανθεσσαλική συγκέντρωση, με πολλούς Τρικαλινούς, για αυτοσχέδιους αγώνες με οχήματα το βράδυ του Σαββάτου, απέτρεψαν στον Παλαμά Καρδίτσας αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Δεκάδες οδηγοί οχημάτων είχαν δώσει ραντεβού, σε χώρο στο Δέλτα, για αυτοσχέδιους αγώνες και μάλιστα εν μέσω μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Το σχέδιο έγινε γνωστό στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας που σχεδίασε και εκτέλεσε με ακρίβεια το δικό της μπλόκο ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα που ελοχεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και ανύποπτους πολίτες που θα τύγχανε να περάσουν από το σημείο.

Έτσι με δύναμη περίπου 30 αστυνομικών συντονίστηκε επιχείρηση, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ελέγχοντας τις διόδους στην περιοχή και προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους σε κομβικά σημεία μοιράζοντας πάνω από 50 πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 15 ήταν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για κίνηση οχημάτων εκτός νομού χωρίς να δικαιολογούνται.

Επίσης, βεβαιώθηκαν:

• 4 για μη χρήση κράνους,

• 2 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας.

• 2 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

• 2 για παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας και

• 14 λοιπές παραβάσεις

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 6 άδειες ικανότητες οδήγησης και 4 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε περί τις οκτώ ώρες με πάρα πολλούς οδηγούς οχημάτων να ειδοποιύνται την τελευταία στιγμή από παθόντες επιστρέφοντας στην περιοχή τους.

Όπως τονίζεται στο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. "Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την οδική ασφάλεια, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουν να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας".

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ ( με πληροφορίες από karditsalive.net)