Επίσκεψη - αστραπή στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, πραγματοποίησε την Τρίτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ από τη Λάρισα.

Ο Υφυπουργός αναχώρησε εσπευσμένα από την Αθήνα για να  βρεθεί στη Φαρκαδόνα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού. Επισκέφθηκε τις περιοχές που πλημμύρισαν μαζί με τους ελεγκτές του ΕΛΓΑ και αγρότες, προκειμένου να ξεκινήσει έγκαιρα η πλήρης και αναλυτική καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες. .

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι θα επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες ώστε οι αγρότες που επλήγησαν να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να κατασκευασθούν έργα υποδομών στην ευρύτερη περιοχή για να μην επαναληφθούν ξανά στο μέλλον τα ίδια φαινόμενα.

Οι αγρότες των περιοχών που υπέστησαν ζημιές καλούνται να υποβάλουν άμεσα τις δηλώσεις τους, για τις οποίες άλλωστε δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και να μην περιμένουν να εξαντληθεί η σχετική 15ήμερη προθεσμία.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν άμεσα  στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην σημειωθεί καμία καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων.