Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάσθηκε στην πόλη των Τρικάλων η μνήμη του μεγάλου ιεράρχη και οικουμενικού διδασκάλου της Εκκλησίας, αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Επίκεντρο των θρησκευτικών εορτασμών ήταν ο ομώνυμος ναός στη συνοικία Γαρδικάκι, όπου οι κάτοικοι των Τρικάλων προσήλθαν με ευλάβεια και σεβασμό, για να τιμήσουν την σπουδαία αυτή εκκλησιαστική προσωπικότητα και να προσκυνήσουν τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, που φυλάσσεται στο ναό ως πολύτιμος θησαυρός.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή αρκετών ιερέων και των διακόνων της μητρόπολης.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Μπούκης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χρυσόστομο που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία την πανήγυρη του ναού.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πηγή: orthodoxia.info - Αναστάσιος Βόπης