Πανελλήνιας εμβέλειας και σημασίας, η εκδήλωση του φεστιβάλ της Σύρου που πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής στα Τρίκαλα. Για πρώτη φορά, το Διεθνές Φεστιβάλ animation και η Agora Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς ταξιδεύουν στην Ελλάδα και ο πρώτος σταθμός τους είναι τα Τρίκαλα. Μάλιστα, η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. David Pearce, θα παραβρίσκεται στην έναρξη του διήμερου φεστιβάλ. Παρόντες, επίσης, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. κ. Todd Pierce και ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Roberd Sanders. Αιτία για αυτή την παρουσία, η υποστήριξη της πρεσβείας στο φεστιβάλ, με την παροχή ταινιών που θα προβληθούν στο Πανόραμα Αμερικανικού Animation.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο, απευθύνεται στα παιδιά και σε όλους, όσοι ασχολούνται με τον κινηματογράφο και ειδικά με το animation.

Η πόλη των Τρικάλων καθίσταται συμμέτοχος σε μια ξεχωριστή για τη χώρα μας διοργάνωση, αφού φιλοξενεί ταινίες σημαντικές για το animation και τη 3D τεχνολογία. Ταυτοχρόνως, όμως, οι ταινίες για τα παιδιά, πλαισιώνονται από δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης. Έτσι, ο κινηματογράφος συναντά την τεχνολογία  και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων   

Παρασκευή, 27.02 (18.30 -20.00)

Η έναρξη του Πανοράματος πραγματοποιείται με την προβολή μίας συλλογής ανεξάρτητων αμερικανικών ταινιών κινουμένων σχεδίων από προηγούμενες διοργανώσεις του animasyros.
Ακολουθεί η προβολή της πολυαγαπημένης 3D ταινίας, Coraline (2009), του Χένρι Σέλικ (Henry Selick) παραγωγής του στούντιο LAIKA με διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ και υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation.           

Σάββατο, 28.02 (10.00 - 12:00 μ.)

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί, με προβολές ταινιών για παιδιά που θα πλαισιωθούν με δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης πάνω στην τέχνη της εμψύχωσης.

Σάββατο, 28.02 (19.00- 22:30)

Προβάλλεται αφιέρωμα στον σπουδαίο ανεξάρτητο αμερικανό δημιουργό Patrick Smith με προβολές των σημαντικότερων ταινιών του από το 2000 έως σήμερα. Το Πανόραμα κλείνει το βράδυ με την προβολή της πρόσφατης ταινίας The Boxtrolls (2014), του Studio Laika, που «άνοιξε» ως πανελλήνια πρεμιέρα την περσινή μας διοργάνωση στη Σύρο με μεγάλη απήχηση στο κοινό!

 *Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.