Έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αλλά και του πολιτιστικού αποθέματος δίνεται στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής το οποίο ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το 2020.

Ειδικότερα, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προωθητικές ενέργειες με φιλοξενία video των καταδυτικών πάρκων της Θεσσαλίας, περιπατητικό μονοπάτι Μετέωρα-Άγιο Όρος για την προβολή του πολιτιστικού-θρησκευτικού-αρχαιολογικού τουρισμού, καθώς και γραφείο υποδοχής κινηματογραφικών παραγωγών.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία εβδομάδα  θεσσαλικής φιλοξενίας στις αφίξεις του αεροδρομίου της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος με κέρασμα, παραδοσιακά δρώμενα, παρουσίαση των προορισμών της Θεσσαλίας αλλά και καταχωρήσεις σε in flight magazines και άλλα περιοδικά τουριστικού περιεχομένου .

Όσον αφορά στις εκπαιδευτικές δράσεις, πρόκειται να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα του Όρκου του Ιπποκράτη , σε απόφοιτους Ιατρικών Σχολών των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου, οι οποίοι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά την αποφοίτηση τους θα δίδουν τον Όρκο του Ιπποκράτη στη Λάρισα.

Επιπροσθέτως, προγραμματίζεται η αναβάθμιση και επέκταση, σε Μετέωρα και Σποράδες, του Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» με ταυτόχρονη αποστολή του σε τουριστικά πρακτορεία.

Με το ανωτέρω πρόγραμμα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει την αύξηση των διανυκτερεύσεων σε Μετέωρα και Λίμνη Πλαστήρα, την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και την προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών στις περιοχές της. 

Οι αγορές στις οποίες στοχεύει, είναι η Γερμανία και η Γαλλία για ενήλικες από 50 ετών, η Ρωσία για μαθητικά γκρουπ το Ισραήλ, η Ιαπωνία και η Κορέα για νεαρές ηλικίες, καθώς και η Ολλανδία για τουρίστες που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σοφία Κοντογιάννη (tornosnews.gr)