Το Περτούλι στα Τρίκαλα μετατράπηκε σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η Πανσέληνος και τα πρώτα χιόνια, ο ουρανός, τα χρώματα και η ατμόσφαιρα συνέθεσαν ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο δεν θα μπορούσε να «ξεφύγει» απ’ τα κλικ των φωτογράφων.

Ήταν ο τέλειος συνδυασμός. Το βράδυ της Πέμπτης ήταν η τελευταία Πανσέληνος της δεκαετίας μια «Παγωμένη» Πανσέληνος που «συνδυάστηκε» με τα χιονισμένα λιβάδια στο Περτούλι. Και οι φωτογραφίες που εξασφάλισαν οι φωτογράφοι ήταν απλά μοναδικές.

Το Περτούλι πλημμύρισε από ομορφιά που δεν χορταίνει κανείς να την κοιτά!

Ο φωτογραφικός φακός της ομάδας V.A. Photography κατέγραψε εικόνες που θα σε βάλουν κι εσένα στο παραμύθι και ίσως θέλεις να κάνεις μια βόλτα στο Περτούλι!

Το παραμυθένιο Περτούλι που αξίζει να επισκεφτείς…

Αν ψάχνεις για έναν προορισμό τώρα τις γιορτές, τότε βιάσου! Μπορείς να επισκεφτείς το Περτούλι,μ το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200μ. 46 χλμ. δυτικά των Tρικάλων.

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή ορεινά και τουριστικά κέντρα του νομού Tρικάλων μαζί με την Ελάτη προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών αφού σε αυτό θα βρείτε ζεστά ξενοδοχεία και πετρόχτιστους ξενώνες, ταβέρνες και καφετέριες για ζεστά και κρύα ροφήματα.

Όπως διαβάζουμε σε παλαιότερες πηγές το Περτούλι είναι από τα παλαιότερα χωριά της Θεσσαλίας, αποτέλεσε επίσης έδρα των αντιστασιακών οργανώσεων την περίοδο της Κατοχής.

Πριν συναντήσουμε το Περτούλι βρίσκουμε τα Περτουλιώτικα Λιβάδια όπου καθε χρόνο αναβιώνεται ο τρόπος συμβίωσης των Σαρακατσαναίων που βρίσκεται στο χώρο απέναντι από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.

Μερικά λεπτά αργότερα συναντάμε τον κατασκηνωτικό χώρο στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής που έχετε τη δυνατότητα να κατασκηνώσετε ή να παρκάρετε το τροχόσπιτό σας στο πίσω μέρος της εκκλησίας.

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται πριν το Περτούλι και αποτελείται από τρεις πίστες μήκους 1,500μέτρων, 400μέτρων και μία εκπαιδευτική 80μέτρων και τρεις αναβατήρες.

Από το χιονοδρομικό κέντρο ξεκινά και το μονοπάτι για το καταφύγιο »Χατζηπέτρος» στην κορυφή του Κόζιακα με την αφετηρία του μονοπατιού να βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν ιππασία, τοξοβολία και πεζοπορία λίγα μέτρα παρακάτω από το χιονοδρομικό. Ακόμα μία διαδρομή που ακολουθούν αρκετοί ντόπιοι από παλιά είναι ο δασικός δρόμος που περνά από το Περτούλι και συνεχίζει προς Νεραϊδοχώρι και Πύρρα και κινείται κοντά στο ποτάμι.

ipop.gr