Φωτάκια, παιχνίδια, διασκεδαστές με υπέροχα, χρυσοποίκιλτα κουστούμια, λίγο χιόνι και φουλ χριστουγεννιάτικη μουσική συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, που αναγάγει τα Τρίκαλα σε έναν από τους κορυφαίους εν Ελλάδι προορισμούς την περίοδο των γιορτών.

Ποια, όμως, είναι τα πρόσωπα που με μεράκι και αγάπη για την πόλη και την ξεχωριστή γιορτή του Δεκέμβρη δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα, για να απολαύσουμε τη μαγεία του «Μύλου των Ξωτικών»;

Ο Χάρης Τσαβλός μίλησε στο TheCaller και άνοιξε ένα μικρό παραθυράκι στον κόσμο της προετοιμασίας του φαντασμαγορικού «Μύλου των Ξωτικών», που στήνεται στα Τρίκαλα για 9η χρονιά και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 29 Νοεμβρίου!

30 άνθρωποι «στήνουν» από την Άνοιξη

«Η προετοιμασία του Μύλου ξεκινά την άνοιξη και υπάρχει μια ομάδα συνεργατών που σχεδιάζει και υλοποιεί το έργο κάθε χρόνο.

Στην συνέχεια τα έμπειρα συνεργεία μας ξεκινούν τις κατασκευές, την διαμόρφωση του πάρκου και την διακόσμηση, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.

Περίπου 30 άτομα λοιπόν απασχολούνται όλη αυτή την περίοδο για να προετοιμαστεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας», μας εξηγεί ο Χάρης Τσαβλός, όντας και ο ίδιος ένας από τους ακούραστους εργάτες του θεσμού.

«Όταν πιστεύεις σε κάτι και το αγαπάς θα στο ανταποδώσει»

Στα λόγια και του ίδιου του Χάρη Τσαβλού, διακρίνεται η αγάπη όλων των συμμετεχόντων για το «χτίσιμο» του ξεχωριστού θεματικού πάρκου.

«Ο Μύλος των Ξωτικών δεν είναι μόδα, ούτε μια απλή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, είναι θεσμός για την πόλη των Τρικάλων, για την Θεσσαλία αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Όταν πιστεύεις σε κάτι και το αγαπάς θα στο ανταποδώσει. Κάθε σεζόν είναι μια νέα αρχή, μια νέα διοργάνωση, μια νέα πρόκληση. Η φετινή θεματολογία φέρνει την πιο γνωστή και αγαπημένη ιστορία των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη.

Με αρκετές παραλλαγές και συμβαδίζοντας με την πραγματικότητα του Μύλου. Πιστεύω ότι το φετινό μας παραμύθι θα το αγαπήσουν και θα το ζήσουν όλοι οι επισκέπτες, μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό και διασκεδάζοντας με τους δεκάδες ήρωες που θα συναντήσουν.

Η εικόνα του Μύλου αλλάζει και οι καινούριες κατασκευές που ετοιμάζονται θα είναι αντάξιες των προσδοκιών. Ταυτόχρονα η θεατρική ομάδα του Μύλου, μέσα από εντυπωσιακά σόου και εμφανίσεις, θα μαγέψει τον καθένα μας και θα μας κάνει να ζήσουμε και φέτος μαγικές στιγμές.

Όλα αυτά και πάνω από όλα η αγάπη του κόσμου που μας στηρίζει κάνει το Μύλο των Ξωτικών να ξεχωρίζει και να συνεχίζει την ανοδική του πορεία».

Η ελληνική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Μέσα σε όλα αυτά τα εννέα χρόνια παρουσίας του, ο «Μύλος των Ξωτικών», έχει χαρίσει πολλές συγκινητικές στιγμές όχι μόνο στους επισκέπτες του, αλλά και στους ίδιους τους δημιουργούς του.

«Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.Ε. διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, στα 8 χρόνια λειτουργίας του, με σταθερή φιλοσοφία για Δωρεάν είσοδο και δράσεις στο πάρκο, κατάφερε να γίνει η Ελληνική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και να δώσει την δυνατότητα για λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς την περίοδο των γιορτών.

Σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πάρα πολλές στιγμές χαράς και συγκίνησης, αλλά και δύσκολες στιγμές που με κόπο και προσπάθεια ξεπεράστηκαν. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τις στιγμές αυτές σε κάτι τόσο μεγάλο γιατί είναι πολλές και σίγουρα θα ζήσουμε κι άλλες τα επόμενα χρόνια», λέει στο TheCaller ο Χάρης Τσαβλός.

Μετά τον Γενάρη ένα μικρό διάλειμμα

Βέβαια, μόλις τα Χριστούγεννα τελειώνουν και το χωριό ξεστήνεται, ένα διάλειμμα, αν και μικρό, είναι αναγκαίο.

«Το πάρκο κλείνει τις πύλες του στις αρχές Ιανουαρίου και χρειάζονται περίπου 20 μέρες για να ξεστηθεί, να καθαριστεί και να παραδοθεί στην μορφή που τον παραλάβαμε.

Περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου έχουν κλείσει και οι οικονομικές εκκρεμότητες έτσι ώστε κλείνει και ουσιαστικά άλλη μια σεζόν. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα άλλωστε ξεκινά η επόμενη διοργάνωση!»

thecaller.gr