Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ολοήμερη εκδήλωση για την υγεία των πνευμόνων, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Όμιλο ΑNIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) και τον Δήμο Φαρκαδόνας, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική πλατεία Φαρκαδόνας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων ενημερωτικού χαρακτήρα, με παράλληλη ενημέρωση για την σπιρομέτρηση, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί από τον Όμιλο ANIMUS, και θα λάβουν χώρα εντός του τρέχοντος έτους, σε όλους τους Δήμους του Νομού Λάρισας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας εν γένει.

Συγκεκριμένα, στον ειδικό χώρο που στήθηκε, οι εκπρόσωποι της ομάδας των Ιατρών Πνευμονολόγων του Πολυιατρείου ANIMUS, κ.κ. Κολοβός Δημήτρης και Τριαντάρης Απόστολος, καθώς και η ομάδα Marketing του Πολυιατρείου ANIMUS, υποδέχθηκαν με ευχάριστη διάθεση 100 και πλέον πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας, ηλικίας από 18 ετών έως 90 ετών.

Η εκδήλωση κρίθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική καθότι καπνιστές, μη καπνιστές, και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την υγεία των πνευμόνων τους, για την εξέταση της σπιρομέτρησης και τον τρόπο εφαρμογής της, η οποία αποτελεί την πλέον αξιόπιστη εξέταση για την υγεία των πνευμόνων, για τη σημαντικότητα της πρόληψης, για την ανάγκη πνευμονοκοκιακκού εμβολιασμού, για τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού έναντι της εποχιακής γρίπης, και τέλος, για τις δυνατές μεθόδους και τεχνικές διακοπής καπνίσματος.

Παράλληλα, οι πολίτες της Φαρκαδόνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το Πρόγραμμα Υγείας ANIMUS, το οποίο εξασφαλίζει ιατρική κάλυψη για όλη την οικογένεια, στις δομές του Ομίλου, ακόμη και σε άτομα που νοσούν, χωρίς περιορισμούς.

Καίριας σημασίας ήταν και η παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας και Υγείας κας Μπότη – Στεργίου Ελένης, της Διευθύντριας Διοικητικού και Οικονομικού του Δήμου Φαρκαδόνας κας Πατσιάνη Αθηνάς, της Ψυχολόγου στο Κέντρο Κοινότητας Φαρκαδόνας, κας Παπαστεργίου Δήμητρας, του Πρώην Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Φαρκαδόνας κ. Μεριβάκη Αθανασίου, του νυν Δημοτικού Συμβούλου κ. Κοσμά Κωνσταντίνου και της υπαλλήλου του Διοικητικού του Δήμου Φαρκαδόνας, κας Κωνσταντίνας Παπαχρήστου, καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου Φαρκαδόνας εν γένει, οι οποίοι φρόντισαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ο Όμιλος ANIMUS ευχαριστεί δημόσια τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Ιωάννη Σακελλαρίου, για την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε τη δράση, και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον αντίστοιχες καμπάνιες ενημέρωσης που θα συνοδεύονται από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.