Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στον δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Μετεώρων η τελετή παράδοσης – παραλαβή του Δήμου από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Χρήστο Σινάνη στον νέο Δήμαρχο κ. Θοδωρή Αλέκο.

Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δήμαρχου αφού πρώτα ο νέος Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του και οι σύμβουλοι του πέρασαν το κατώφλι του Δημαρχείου.

Χαιρέτησαν το υπαλληλικό προσωπικό που βρίσκονται εκείνη την ώρα στην εργασία τους και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του Δημάρχου όπου τους υποδέχτηκε ευδιάθετος ο κ. Σινάνης και οι αντιδήμαρχοί του. Αφού ανταλλάχτηκαν οι σχετικές χειραψίες οι δυο δήμαρχοι κάθισαν πίσω από το δημαρχιακό γραφείο και παραχώρησαν ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Τον λόγο πήρε ο κ. Σινάνης ο οποίος στην ομιλία του τόνισε:

"Σας εύχομαι όλους να έχετε υγεία προσωπικά και καλή επιτυχία στο έργο σας. Να εργαστείτε όλοι για το καλό του Δήμου και όλοι μας από όποια θέση μας επέλεξαν οι δημότες.

Η κάθε δημοτική αρχή προσφέρει. Εμείς αυτό κάναμε και το ίδιο πιστεύω θα κάνετε και εσείς. Οργανώσαμε το Δήμο και γι΄ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Διατηρήσαμε και διαφυλάξαμε την περιουσία του Δήμου και σας την παραδίδουμε.

Για τα έργα τι να πω! Έχετε την τύχη να βρείτε έργα και αφήνω ένα φάκελο στον Δήμαρχο 29 εκ. περίπου ευρώ. Τα χρήματα των έργων είναι εξασφαλισμένα.

Τα έσοδα του Δήμου είναι περιορισμένα  κι αυτό το γνωρίζει ο Δήμαρχος. Τα έσοδα που έρχονται είναι ισα-ισα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι. Άρα χρειάζεται προσπάθεια εξεύρεσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο  και να πάτε την πόλη ακόμη πιο πάνω".

Ο κ. Αλέκος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις ευχές και είπε:

«Όποια έργα είναι σε εξέλιξη εμείς θα τα συνεχίσουμε και θα τα ολοκληρώσουμε. Έχουμε στόχο να φτιάξουμε στην θητεία μας το κολυμβητήριο στην πόλη μας και το αθλητικό κέντρο στον Ασπροπόταμο. Επίσης βασικός στόχος μας θα είναι να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση απατηθεί για να  κατασκευαστεί ο Περιφερειακός δρόμος της σε συνεργασία φυσικά με την Περιφέρεια.

Στόχος μας είναι να πετύχουμε σε θέματα καθημερινότητας και να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολίτη. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου. Τείνουμε χείρα  συνεργασίας και σας θέλουμε δίπλα μας για το καλό των δημοτών».

meteora24.gr