Κάλεσμα στους πιστούς για προσωπική μεταμόρφωση και ανανέωση έκανε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος από την πανηγυρίζουσα ιερά μονή Μεγάλου Μετεώρου στην Καλαμπάκα.
«Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό θα πρέπει να μεταμορφωθούμε και εμείς μαζί του», υπογράμμισε ο κ. Θεόκλητος που μαζί με τον επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο τέλεσαν τις ιερές ακολουθίες για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και πρόσθεσε πως «η μεταμόρφωση αυτή προϋποθέτει ένα σκληρό αγώνα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε την ψυχή μας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο ιεράρχης του Θεσσαλικού κάμπου αφού ευχαρίστησε θερμά τον επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του, ευχήθηκε σε όλους «το φως της Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις καρδιές μας».

Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές από ολόκληρη την Ελλάδα που προσήλθαν και τις δύο ημέρες για να προσευχηθούν στην ιερά μονή του Μεγάλου Μετεώρου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.
Μετά το τέλος της σημερινής Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος της μονής και πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τους δυο ιεράρχες για την αρχιερατική τους παρουσία.
Να αναφερθεί ότι στους εορτασμούς παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και σύσσωμη η μοναστική πολιτεία των Μετεώρων.

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)