Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο Πλάτων (427π.χ.-347π.χ.) ήταν αρχαίος φιλόσοφος από την Αθήνα. Ήταν ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη.
Άσκησε τεράστια επιρροή στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και στην Δυτική Φιλοσοφική παράδοση. Tο έργο του τον κατατάσσει, μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτός, λοιπόν, ο μεγάλος πνευματικά Έλληνας, είπε το αμίμητο «Αρχή το ήμισυ του παντός». Μ’ άλλα λόγια τόνισε πως η αρχή κάθε ανθρώπινης ενέργειας είναι το μισό της όλης προσπάθειας. Πολύ δε περισσότερο, όταν η «Αρχή» είναι πολύ καλή.
Στις 7 Ιουλίου του 2019 , η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και είχαμε μια μεγάλη πολιτική διαφοροποίηση.
Το παλιό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ καταδικάστηκε, από την ψήφο του Λαού. Η διαφορά ήταν μεγάλη. Η αυτοδυναμία ήταν δεδομένη και η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει, πλέον, όλη την ευχέρεια να εφαρμόσει την πολιτική και το πρόγραμμα, που παρουσίασε, προεκλογικά, στους πολίτες.
Το κυβερνητικό σχήμα, που επέλεξε ο Πρωθυπουργός, είναι από μόνο του  μια καινοτομία. Σ’ αυτό το φιλόδοξο πείραμα συνυπάρχουν πολιτικοί αλλά και τεχνοκράτες.
Στην ουσία επιχειρείται, για πρώτη φορά, η επικράτηση αρχών και κανόνων ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κράτος. Θέλει, μ’ αυτόν τον τρόπο, ο Πρωθυπουργός να καταστήσει το κυβερνητικό σχήμα αποτελεσματικό και αποδοτικό.
Πάντως, κατά γενική ομολογία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κινείται πάνω στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, φτιάχνοντας ένα κράτος που γνωρίζει το τι θέλει και το πώς να το πετύχει.
Ο πρωθυπουργός ήταν καλά προετοιμασμένος. Ορκίστηκε την επόμενη των Εκλογών. Ανακοίνωσε αμέσως το κυβερνητικό σχήμα, που ορκίστηκε την μεθεπομένη. Έκανε αμέσως το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και διένειμε τους «Μπλε Φακέλους» με τους στόχους του πρώτου εξαμήνου. Μέσα σε δύο ημέρες τέλειωσαν όλα.
Άμεσα έρχονται νομοσχέδια «κλειδιά», για το επιτελικό κράτος, για την μείωση των φόρων και για τα επενδυτικά κίνητρα.
Η αξιοποίηση του «Ελληνικού» αεροδρομίου δρομολογείται με συνοπτικές διαδικασίες και καταργείται το … περίφημο «Πανεπιστημιακό Άσυλο» των …. Αναρχικών και των Περιθωρειακών.
Τροποποιείται ο ποινικός κώδικας, για το καλό της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και ο «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον νόμο για τις Εθνικές Εκλογές.
Γενικά, η … καταιγίδα των διαρθρωτικών μέτρων και των αλλαγών, που θα λειτουργήσουν υπέρ των πολιτών, είναι πρωτοφανής, όπως πρωτόγνωρη είναι και η ισορροπία του Πρωθυπουργού ανάμεσα σε δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.
Τα πάντα γίνονται στην ώρα τους χωρίς εξάρσεις και χωρίς εντάσεις. Η παρέμβαση της κυβέρνησης στα τραγικά συμβάντα της Χαλκιδικής και της Δυτικής Ελλάδας δείχνει την ποιοτική διαφορά μεταξύ του προηγούμενου και του σημερινού κυβερνητικού σχήματος.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. Το παλαιοκομματικό πρέπει να ξεχασθεί. Οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον ατελή σχήματα, πισωγυρίσματα και ψέματα, που αποδοκιμάστηκαν έντονα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Η πολιτική αλλαγή ήρθε και η νέα κυβέρνηση οφείλει να υπηρετήσει με πίστη τα όσα έταξε στους πολίτες προεκλογικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να αποτύχει, γιατί αυτή ήταν και η εντολή του Λαού.
Την ώρα που αλλάζουν όλα γύρω μας, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Τσίπρας ψάχνεται για την επόμενη μέρα, γιατί ο σημερινός Σύριζα δεν εμπνέει. Πάντως, το «πάρτυ» προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται από «τα παιδιά» του Σύριζα…!
Τα τέσσερα χρόνια, που έχει μπροστά η νέα κυβέρνηση είναι αρκετά για να κάνει η Ελλάδα πολλά θετικά βήματα και για να γίνει το όνειρο των πολιτών πραγματικότητα. Να ανατάξει την οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να κάνει επενδύσεις και να φέρει πίσω τους Έλληνες που μετανάστευσαν στα πέρατα της … οικουμένης, γιατί στην πατρίδα δεν υπήρχε καμία προοπτική για το μέλλον τους.
Έχει άδικο ο Αμερικανικός Οίκος Αξιολόγησης Fitch Ratings, που έγραψε προχθές, ότι «η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, θα συμβάλλει στην εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας»;
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε πολύ καλά και , όπως λέγει και ο Λαός μας «η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή». Βέβαια και ο Σόλων είπε για τον Κροίσο το «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».
Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.