Δεν πρόκειται να επικρατήσουν γεωγραφικά κριτήρια στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετέφεραν με κάθε ευκαιρία, στο πρόσφατο παρελθόν, οι συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πρώτες πληροφορίες το επιβεβαιώνουν καθώς τα υπουργεία είναι πλέον λίγα, εύρωστα και περιζήτητα. Το ολιγάριθμο κυβερνητικό σχήμα, πάντως, θα επιφέρει αναπόφευκτα και την αναβάθμιση των θέσεων υφυπουργού όπου και για αυτές θα υπάρξει συνωστισμός.

Οι υπουργικές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν ως επί το πλείστον από πρωτοκλασάτους και εξωκοινοβουλευτικούς. Τέτοιους από τη Θεσσαλία στη νέα Βουλή δυστυχώς έχουμε ελάχιστους, τους εξής δύο.

Ο ένας είναι ο Καρδιτσιώτης γιατρός Κώστας Τσιάρας, στον οποίο ο Μητσοτάκης εμπιστεύτηκε από την πρώτη ημέρα της αρχηγίας του την εύρυθμη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής του ομάδας. 

Ο δεύτερος είναι ο Τρικαλινός πρώην υπουργός Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Σαμαρά Κώστας Σκρέκας ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν επιφορτισμένος με το θέμα της Ενεργειακής πολιτικής ως επικεφαλής του αρμόδιου τομέα του κόμματος.

Άλλος με το αξίωμα του τομεάρχη ή του κυβερνητικού πολιτικού με το σοβαρό εκτόπισμα, ώστε να μην μπορεί να αγνοηθεί, δεν υπάρχει στη Θεσσαλία.

Μάλιστα πληροφορίες του thessalianews.gr φέρουν τον Τσιάρα να δέχτηκε τηλεφώνημα το βράδυ της Κυριακής από τον Μητσοτάκη ώστε να βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Κώστας Τόλης